Magazine Contact #32 - Magazine - Over ons - Concept Wiesner-Hager
back

AHT: een communicatief kantoorlandschap met een persoonlijk tintje.

Magazine Contact #32

De nieuwe werkomgeving van de koelsysteemspecialist AHT is modern en individueel. De onderneming is gespecialiseerd in de productie van gebruiksklare koel- en diepvriessystemen voor handel en industrie.

Het hoofdgebouw van het bedrijf AHT, gebouwd in 1908, heeft al een lange geschiedenis. In de loop der jaren is het gebouw steeds meer beschadigd geraakt, waardoor een volledige renovatie onvermijdelijk werd. In december 2019 is de verbouwing uiteindelijk van start gegaan. Een jaar later hebben de eerste afdelingen hun intrek genomen in hun nieuwe werkomgeving. De bouwplanning werd uitgevoerd door Metlitcka Consulting, terwijl Essl Design het interieurontwerp voor zijn rekening nam. Het gehele inrichtingsconcept werd aan Wiesner-Hager toevertrouwd.

 

Een oog voor detail.

Een open en communicatief kantoorlandschap was voor AHT een belangrijk doel van het verbouwingsproject. Het nieuwe hoofdgebouw wordt in de eerste plaats gekenmerkt door zijn moderne uiterlijk. Het combineert de sociale en productieve aspecten van samenwerking op een ideale manier en integreert naadloos toekomstige behoeften zoals hybride werken. Trends zoals desksharing of individuele vergadermogelijkheden waren ook essentiële specificaties die in het kantoorconcept werden geïntegreerd. Met veel aandacht voor detail zijn de verschillende ruimtes geïndividualiseerd. Teksten op de muren, kleurgecoördineerde vloerontwerpen en unieke voorwerpen zoals verlichtingsarmaturen in de vorm van ijsblokjes geven de ruimtes karakter en persoonlijkheid.

 

Ergonomie als een must-have.

Van begin af aan stond vast dat AHT heel veel waarde hechtte aan de ergonomische functionaliteit van de werkplekken. Elektrisch in de hoogte verstelbare werktafels bevorderen verschillende posities en ergonomisch uitgekiende bureaustoelen maken dynamisch zitten mogelijk. In elk open office is er een soft zone voor vergaderingen met een lounge-sfeer ingericht. Bovendien is er een centrale afvalbak in alle kantoren en kleine technologie-eilanden, die bewust bewegen moeten bevorderen. Zo werd de gemeenschappelijke printer op elke verdieping expres in de buurt van een regeneratiegebied geplaatst. Bovendien werd de nadruk gelegd op het gebruik van planten en natuurlijke verlichting in de vorm van daglichtlampen, alsmede dimbare vloerlampen op de werkplek.

 

 Ruimtezones voor het Nieuwe Werken.

Een samenhangend, fris kleurconcept, deels ook gebaseerd op het corporate design, loopt door het hele kantoorgebouw en zorgt voor een uniforme, maar tegelijkertijd ook gevarieerde stijl. Zelfs de lobby, met statafels en stoelen in de stijl van een werkcafé, nodigt uit tot korte vergaderingen en informele bijeenkomsten. Vanaf daar kom je direct naar de keuken. Hier komen design en functionaliteit samen. Hoge banken dienen als zitplaatsen, maar zijn ook uitgerust met geïntegreerde afvalverzamelaars. Dit systeem komt voor in alle regeneratiegebieden.

 

 

Afhankelijk van de behoeften en de situatie kan je kiezen uit vier verschillende conferentie- en vergaderzalen, vernoemd naar AHT-producten. Deze beschikken over moderne technische apparatuur en ondersteunen daarmee nieuwe werkmethoden zoals hybride vergaderingen of webinars. De kantoren zijn georganiseerd in open-spacevorm. De ruimte heeft een geïntegreerd kast- en lockersysteem, dat bijzonder geschikt is voor coworking, desksharing en tijdelijk werken in open kantoorruimtes. Moderne scheidingselementen, die ook als geluidsisolatie dienen, zorgen voor de nodige afscherming. Loungezones tussen de werkplekken nodigen uit tot korte vergaderingen en creëren compensatiezones voor het klassieke bureauwerk. Grote plantenbakken ondersteunen de visuele zonering van de werkgebieden en passen in het algemene kleurenconcept.

 

 

“A new way will open new doors.” – wij kunnen het alleen maar eens zijn met dit opschrift in het AHT Office. Het nieuwe en persoonlijk ontworpen hoofdgebouw zorgt voor frisse ideeën en nieuwe mogelijkheden.

 

Projectgegevens:

  • Kantoorruimte: ca. 1000 m²
  • Bouwplanning: Metlitcka Consulting
  • Zakelijke binnenhuisarchitectuur: Essl Design
  • Inrichtingsconcept: Wiesner-Hager

 

© Metcon