Projecten

AMAG Ranshofen

Ranshofen, oostenrijk
Klant
AMAG
Architect
Roomware Consulting
Foto's
raumpixel.at
Toepassingsgebied
Kantoor
Locatie
Ranshofen
Jaar
2017

Samen aan de top van Europa.

In juni 2017 vierde AMAG Austria Metall AG de grote opening van de modernste aluminium-koudwalsfabriek in Europa. Direct aangrenzend werd een evenementencentrum met twee bezoekersplatformen gebouwd. De bouwtechnische realisatie van het gigantische project duurde slechts 16 maanden. Roomware Consulting werd belast met de planning van de binnenarchitectuur van het complete evenementencentrum incl. de twee aangrenzende dakterrassen, Wiesner-Hager leverde de meubels, nam samen met Roomware Consulting de verantwoordelijkheid voor het vormgevende bouwtoezicht op zich en werkte in samenspraak met het bouwkundig bureau en de hoofdaannemer een functie- en designontwerp voor de binnen- en buitenzones van de nieuwbouw tot en met de detailplanning uit.

Het gemeenschappelijke als ideaal.

Als men het gebouw binnenkomt, dan valt direct een met een Word Cloud versierde wand in het oog. Deze wand laat allerhande vertalingen van het begrip "gemeenschappelijk" zien. Deze moet de verstrekkende internationale betrekkingen van het concern en het gemeenschappelijke als ideaal onderstrepen, dat door de gehele binnenarchitectuur een vitale mantra wordt. Het trappenhuis naar de tweede verdieping is versierd met een wandtapijt dat mensen in dynamische beweging laat zien, en is voorzien van de demonstratieve tekst "Walk together", die aanzet tot een collegiaal samenwerken.

Vanuit het trappenhuis komt men op het eerste bezoekersplatform. Dit opent een belevingsomgang, biedt interessante kijkjes in de productie en in het hoogbouwmagazijn en inspireert meetingdeelnemers met de oproep "Grow together" om ideeën en visies gemeenschappelijk verder te ontwikkelen. De van daaruit verder lopende gang imiteert een startbaan en staat onder het motto "Take off together". Dat is niet verder verwonderlijk, als men de markante vloermarkeringen en het modelvliegtuig bekijkt dat de weg siert en de ondernemingswaarde 'mobiliteit' onderstreept. Daarnaast wordt zo een analogie met het brede productassortiment van AMAG gecreëerd, dat onder andere een belangrijke toeleverancier voor de luchtvaartindustrie is. Aluminium, de basisgrondstof van het concern, komt tot uitdrukking in de vorm van aluminium panelen die als wandbekleding dienen en bijna als kunstwerken aandoen. Pas op het tweede gezicht herkent men hun ware aard.

Een ander ganggedeelte is omzoomd door akoestisch werkzame loungemeubels die uitstekend geschikt zijn voor gesprekken in kleine kring, voor telefoongesprekken of voor even relaxen. Als symbool daarvoor nodigt dit gebouwgedeelte met de woorden "Relax together" uit tot samen ontspannen. Op het bezoekersplatform worden de gasten ontvangen met "Enjoy together" en wordt een unieke sfeer met een imposante blik op de productiehallen geopend. Naast dit indrukwekkende decor beschikt het platform over uitgebreide horecamogelijkheden. De evenementenzaal staat onder het motto "Communicate together". Door uitbreidingen werd de bestaande multifunctionele ruimte te klein, de zaal biedt nu plek aan maximaal 200 personen. Hij wordt gebruikt voor verkoopmeetings en andere interne evenementen en klantenevents. De bezoekersplatformen en de evenementenzaal worden aangevuld met dakterrassen. Heel indrukwekkend zijn de bruggen over de glazen daken, die licht in de productiehal brengen. De smaakvol minimalistisch ingerichte buitenzone nodigt uit tot verpozen.

Internationaliteit en duurzaamheid.

Al in de herfst van 2016 werden de vergaderruimtes op de begane grond van het kantoorgebouw opnieuw ingericht. Het gaat om een grote vergaderkamer en twee kleine meetingruimtes met een mobiele scheidingswand. Door Roomware Consulting werd de hele ruimteschil gedetailleerd, incl. verlichting, vloeren, wanddecoraties, plafonds, gordijnen, glasfolie, planten enz. In het gehele design komen de ondernemingswaarden internationaliteit en duurzaamheid tot uitdrukking. Een bijzondere blikvanger: een met aluminium beklede wand met cirkelvormige uitsparingen die met natuurlijk mos zijn beplant.

YouTube is uitgeschakeld
Voor het gebruik van YouTube is uw toestemming nodig. Voor meer informatie, zie onze privacy policy
Vimeo is uitgeschakeld
Voor het gebruik van Vimeo is uw toestemming nodig. Voor meer informatie, zie onze privacy policy
Google Maps is uitgeschakeld
Voor het gebruik van Google Maps is uw toestemming nodig. Voor meer informatie, zie onze privacy policy