Časopis Contact #30 - Časopis - O nás - Concept Wiesner-Hager
back

Chytré řešení pracoviště od & pro ACP TEKAEF

Časopis Contact #30

Na první pohled toho výrobce nábytku a společnost pro tisková a digitální řešení nemohou mít moc společného. Pravda je ovšem ta, že Wiesner-Hager a ACP TEKAEF vycházejí jak ze stejného regionu, tak ze stejného účelu: poskytovat moderní a flexibilní pracovní prostor. Není tedy divu, že si ACP TEKAEF zvolil za hlavního realizátora a dodavatele vybavení pro své nové sídlo právě společnost Wiesner-Hager.

ACP TEKAEF je nejsilnějším hráčem v oblasti inteligentních řešení, produktů a služeb pro moderní pracoviště, který má 75 zaměstnanců a 4 800 aktivních klientů.

Společnost poskytuje kompletní portfolio v oblastech managementu tisku, pracoviště a mobility. Svým zákazníkům flexibilně a inovativně navrhuje pracovní procesy. ACP TEKAEF při realizaci svého nového sídla v hornorakouském Hohenzellu upřednostnila místní firmy. Architektonickou podobu určilo a zajistilo architektonické studio Arev, o interiérový design se postarala společnost Roomware.

 

Ze starého nové.

Společnost založená v roce 1994 prodělala v posledních letech bouřlivý růst. Nové sídlo budovy mělo především odpovídat požadavkům světa nové práce. Bývalá továrna v Hohenzellu se ukázala jako ideální místo. Na místě staré kancelářské budovy vyrostla zbrusu nová budova, tři existující skladiště však bylo možné přizpůsobit požadavkům firmy. Nové sídlo počítá s kapacitou 100 lidí, aby měla firma prostor pro další růst.

 

Impozantní prostor recepce ještě rozšiřuje auditorium, k němuž vede nádherné schodiště. Vstupní prostor připomínající univerzitní kampus slouží pro setkávání zaměstnanců a hostů, pořádají se zde i různé eventy. Na třech podlažích budovy najdeme konferenční a společenské prostory, individuálně pojaté pracovní kavárny, kantýnu, rozlehlou terasu a samozřejmě také prostory pro práci. Pracovat se tady dá na ergonomických a elektricky výškově nastavitelných stolech. Mezi kancelářemi nacházíme také nejrůznější niky umožňující spontánní spolupráci či krátké schůzky – i tady stojí vysoké stoly, ostrůvky k posezení a další pohodlný nábytek. Tato pracovní a společenská útočiště mívají formu pracovní kavárny s integrovanými knihovničkami, kde se dá soustředěně pracovat či vést důvěrná jednání. Prostor předělují chytře využité regály knih a pevné zástěny vyřezané laserem.

 

V multifunkčním prostoru v přízemí lze pořádat semináře či mítinky pro větší počet účastníků. Díky flexibilnímu a mobilnímu nábytku lze rychle a spontánně reagovat na nejrůznější prostorové požadavky. Komunikační potřeby dále zajišťuje „kreativní místnost“ a několik menších konferenčních prostor. Ty schválně zaujímají malou podlahovou plochu, aby podporovaly intenzivní týmovou práci.

 

Souhra mezi tvrdým a měkkým.

Vysoké nároky, které ACP TEKAEF kladla na design svého nového působiště, zakusíme hned při vstupu do budovy. Pečlivá souhra mezi tvrdými a měkkými materiály tvoří vzdušnou a příjemnou atmosféru. V prostoru se střídají surový beton a tvrdé omyvatelné povrchy s měkkými textiliemi a teplými dřevitými tóny. Ve všech prostorech se využívají přirozené barvy a organické formy.

 

Zavěšený stropní prvek ve formě loga společnosti zajišťuje v auditoriu příjemnou akustiku. Tvar včelí plástve se opakuje i v dalších prostorech. Kromě prvků jako plástev či pravoúhlé sloupy využili architekti také křivky, které tvoří například tvar schodiště auditoria se sezením. Stejný prvek se opakuje také u regálových systémů či čalouněných zástěn mezi pracovními stanicemi.

 

Zbrusu nová budova pro zaměstnance.

Pro ACP TEKAEF je velmi důležitá týmová spolupráce a spokojenost zaměstnanců. „Obchodní úspěch jsme mohli zaznamenat pouze díky našemu týmu. Proto jsme naše nové sídlo navrhli právě pro naše zaměstnance,“ řekl výkonný ředitel Christian Heit při slavnostním zahájení stavby. Není tedy divu, že se zaměstnanci společnosti rádi a dobrovolně podíleli na hladkém a rychlém přesunu firmy do nových prostor, ke kterému došlo v únoru roku 2020. Celý projekt od fáze plánování po realizaci trval pouhé dva roky.

 

V rámci otevřené prostorové struktury najdeme v každém prostoru také fixní pracovní stanice s veškerou nezbytnou výbavou. Aby takové zóny nenabouraly koncept otevřeného plánu, tvoří stěny a zástěny průhledné sklo či lehké pevné povrchy. Střešním oknem a prosklenými panely střešní terasy se dovnitř line přirozené denní světlo.

 

ACP TEKAEF kladl obzvláštní důraz na prostor kantýny a zázemí pro regeneraci. GENUSSwerk připravuje každý den v otevřené kuchyni zaměstnancům čerstvé pokrmy. Díky příjemné domácké atmosféře slouží kantýna také jako pracovní kavárna, kde mohou zaměstnanci mimo čas oběda přivítat své zákazníky.

 

Podrobnosti o projektu

 

  

Kancelářská plocha: 1 200 m²

Architektura budovy: AREV Architektur

Statika a konstrukce: ZTW Weilhartner

Kancelářský koncept a interiérový design: Roomware Consulting

Nábytek: Wiesner Hager, olin Küche, Schachreiter Interieur

Odebírejte náš časopis!

S naším časopisem budete mít pořád přehled.